15 Şubat 2008 Cuma

Göğüs Büyütmede Merak Edilenler!

Serum ile meme büyütülebilir mi?

Çok sık karşılaştığımız bu yanlış bilgi herhalde içi serum ile doldurulan protezlerin kişiler tarafından yanlış anlaşılması olsa gerektir. Memeye enjekte edilen serum birkaç saat içinde emilir ve meme eski haline döner. Ancak içi serum ile doldurulan silikon protezler vardır.

Yağ dokusu ile meme büyütülür mü?

Teorik olarak doğru ancak pratik olarak yanlış. Kişinin kendi dokuları ile meme büyütme ameliyatları denenmiş ancak başarılı sonuç vermemiştir. Yağ dokusu vücudun her yerinde dolgu maddesi olarak kullanılabilir. Örneğin dudaklar dolgunlaştırılabilir, elmacık kemikleri, çene, alın gibi bölgelere, derin kırışıklıkların altına, düzensiz vücut hatlarına enjekte edilebilir. Enjekte edilen yağ dokusu çok küçük miktarlardadır ve bu yağın sadece yaklaşık yarısı enjekte edildiği bölgede kalıcı olur, büyük bir kısmı vücut tarafından emilir. Aynı bölgeye çok miktarda verilen yağın kanlanması ve yaşaması mümkün olmamaktadır. Memeyi büyütmek için verilmesi gereken yağ dokusu miktarı, yaşayabilmesi için gerekenden fazladır. Az miktarlarda bir çok yağ enjeksiyonları ile memeyi kısmen büyütmek mümkündür ancak pratik değildir. Kısacası yağ dokusu, meme büyütmek için uygun seçim değildir ve gerek operasyonun kolaylığı, gerek doku uyumu ve gerekse sonuçların başarısı ve kalıcılığı açısından silikon protezlere alternatif olmaktan uzaktır.

Serumlu silikon daha mı iyidir?

Silikon protez tiplerinin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları vardır.İçi serum dolu protezler, içi silikon jel dolu protezlere göre ‘’klinik olarak çok anlamlı olmayan bir oranda’’ daha az kapsül reaksiyonuna neden olduğu tespit edilmiştir. Trafik kazaları veya delici yaralanmalar nedeniyle protezin yırtılması ve protez içeriğinin dokuların arasına sızdığı durumlarda, serum vücut tarafından emildiği için serumlu protezlerin avantajı söz konusudur. Ancak, çoğu zaman serumun dışarı kaçmasıyla protezin dolayısıyla memenin tekrar küçülmesi sık görülen bir durumdur.Gerek görünüm gerekse dokunulduğunda doğal durmaması gibi dezavantajları vardır. Silikon jel dolu protezlerde ise, yapım hatası olmadığı sürece protez içeriğinin sızması sözkonusu değildir ve bize göre çok daha doğal görünmekte, uzun dönem sonuçları daha iyi olmaktadır.

Damla silikon daha mı iyidir?

Hastaların bazıları bize ‘damla silikon taktırmak istiyorum’ şeklinde gelirler. Ancak protez tipinin seçimi tamamen meme tipine göre doktorunuzun belirleyeceği bir durumdur. Uygun hastalarda kullanımı iyi sonuçlar verebilir. Ancak damla protez en iyisidir, en doğal görüntü sağlar şeklinde bir şey söylemek doğru değildir.

Silikon kansere neden olur mu?

Silikon protezlerin kansere ve bağ dokusu hastalıklarına neden olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştır. Ancak uzun süreden beri yapılan araştırmalar sonunda bu iddiayı destekleyen bilimsel bir bulguya rastlanmamıştır.

Silikon taktırırsam emzirebilir miyim, hamile kaldığımda çıkartmam gerekir mi?

Silikon protezler meme altı ya da kas altı bölgeye konur. Her iki bölgede de meme bezleri ve kanalları ile ilişkisi olmadığı gibi giriş yerinin meme altı, meme başı çevresi ya da koltuk altı bölgeden olması da emzirmeyi etkilemez , hamile kaldığınızda çıkarılması gerekmez.

Göğüslerimin silikonlu olduğu belli olur mu?

İyi bir cerrahi teknikle ve uygun büyüklükte konulmuş protez, dışarıdan gözle veya dokunma ile anlaşılamaz. Protezin belli oluyor olması; ya uygun olmayan bir ebatta konduğunu, ya uygun olmayan bir konumda olduğunu ya da kapsüler reaksiyon olduğunu gösterir. Kapsüler reaksiyonun üç aşaması vardır.1. hasta dokunmakla protezi hisseder, 2.doktor dokunmakla protezi hisseder, 3. dışarıdan bakıldığında protez belli olur.

Protezlerimi 10 yıl sonra yenisi ile değiştirmem gerekir mi?

Teorik olarak silikon protezlerin kullanım süresi ömür boyudur ve siz istemedikçe veya sorun yaşamadıkça çıkartılması veya değiştirilmesi gerekmez.

Silikonlar patlayabilir mi?

Silikon protezler üzerinden kamyon geçse patlamayacak kadar çok esnek ve sağlamdır. Kesici ve delici olmayan hiçbir darbe veya kuvvetle patlaması mümkün değildir. Yüksek irtifa uçak yolculuklarından, derin deniz dalışlarından veya basınç odası tedavilerinden etkilenmez.

Meme muayenesi veya mamografi gibi tetkikleri engeller mi?

Silikon protezler, memede yapılacak hiçbir muayene ve tetkike engel olmaz, sadece incelemeyi yapan doktorunuzun haberdar olması gerekir.

Mememde his kaybı olur mu?

Uygun teknik ve yerleşim planı ile yapılmış ameliyatlarda silikon protezin kalıcı his kaybı yapması söz konusu değildir. Ancak tüm ameliyatlarda olduğu gibi kesi bölgesi çevresinde geçici bir his kaybı olacaktır. Genellikle 3 ay içinde his normale dönecektir.